Operatör till ProfilGruppen

Är du en noggrann och flexibel lagspelare? Vill du göra framsteg med oss och därigenom ta dig själv och ProfilGruppen till #nextlevel? Om svaret är ja på dessa frågor kan du mycket väl vara en av våra nya operatörer.

Vilka är vi?
ProfilGruppen är ett svenskt, noterat bolag som utvecklar och tillverkar kundanpassade komponenter och profiler i aluminium. Vår verksamhet kännetecknas av personligt engagemang, snabbhet, lyhördhet och professionalitet. Vi vill göra framsteg varje dag och är nu inne i en expansiv fas där företaget tas till nästa nivå. Idag har koncernen cirka 460 medarbetare, med huvudkontor i småländska Åseda. Våra kunder finns i en stor variation av branscher och främst på den nordeuropeiska marknaden. Omsättningen uppgår till cirka 1,6 miljarder svenska kronor och ungefär hälften av våra leveranser går på export.

Om rollen som operatör
Som operatör på ProfilGruppen arbetar man främst 2-skift eller ständigt nattskift på någon av våra avdelningar. Profiltillverkningen består av flera processer där arbetsuppgifterna kan skilja sig åt mellan avdelningarna. Gemensamt för rollerna är att alla operatörer arbetar med aluminiumprofiler, vilka ska hålla högsta kvalitet. Generellt sett består arbetsuppgifterna av maskinhantering, packning eller både och. I rollen som operatör blir du en del av ett skiftlag som består av ca 6–12 medarbetare.

Är du rätt profil?
För att vi ska trivas tillsammans tycker du om att både arbeta självständigt och i team. För att lyckas i rollen som operatör arbetar du strukturerat och noggrant och har ett högt kvalitetsfokus samt ett lösningsorienterat förhållningssätt. Rätt person är flexibel och har förmåga att ta ansvar och omprioritera arbetet under arbetspassens gång. Du får gärna vara tekniskt intresserad. Teknisk utbildning är meriterande.

Stor vikt kommer läggas på att du lever upp till vår värdegrund som bygger på att vi är personligt engagerade, lyhörda, snabba, arbetar för ständiga förbättringar och att vi är professionella.

Varmt välkommen med din ansökan via formuläret på länken nedan. Kandidater kommer att utvärderas löpande så tveka inte över att skicka in din ansökan redan idag!

Läs mer och ansök här.

Hydro Extrusion Sweden AB söker en processtekniker för placering vid omsmältverket i Sjunnen

Hydro Extrusion Sweden AB söker nu en Processtekniker med placering på vårt omsmältverk i Sjunnen. Vill du vara en del av ett motiverat team som producerar aluminiumgöt av högsta kvalitet? På omsmältverket i Sjunnen tar vi vara på aluminiumskrot och förädlar detta till aluminiumgöt.

De senaste åren har det investerats mycket i fabriken för att göra vår produktion mer hållbar och framtiden är mycket spännande för vårt Omsmältverk med planer på ytterligare stora investeringar.

Arbetsbeskrivning

Du kommer att ingå i ett engagerat team och rapporterar till Produktionschef, Christoffer Johansson, i Sjunnen

Som processtekniker kommer du att:

  • Driva förbättringsarbete som rör fabrikens processer och maskinutrustning samt optimera, utföra analyser och stödja organisationen för bästa resultat
  • Driva mindre investeringsprojekt
  • Vara aktiv i fabrikens HSSE och Lean Production arbete
  • Kontinuerligt arbeta med fabrikens miljömål och vara myndigheters kontakt vid miljöfrågor

Arbetet innebär mycket frihet och egna initiativ för att driva fabriken framåt uppskattas.

Kompetens och erfarenhet

  • För att lyckas i rollen bör du ha en ingenjörsutbildning inom maskinteknik eller erfarenhet som vi bedömer likvärdig.
  • Stort intresse för teknisk utveckling.
  • Kunskaper inom Lean Production
  • Goda kunskaper i svenska och engelska är en förutsättning i denna befattning.
    För en nyutexaminerad ingenjör är detta ett perfekt jobb att börja sin karriär med.


Egenskaper

Du är som person är positiv, ansvarstagande, lagspelare och har egen initiativförmåga. Du är effektiv, strukturerad och noggrann.

Ytterligare information

Upplysningar om tjänsten lämnas av Produktionschef Sjunnen, Christoffer Johansson.
Mobil 070-356 07 68
eller mail
christoffer.johansson@hydro.com

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 25-02-2021.