Laboratorieingenjör till Hydro I&T

Tillbaka

Hydro I&T i Finspång behöver förstärkning och därför söker vi nu en hands-on laboratorieingenjör med några års erfarenhet av gjutjobb som vill ha en varierad arbetsdag. En stor del av jobbet består av praktiska testförsök i Hydros Extrusion Test Center men även en viss del kvalitetsunderhåll och annan administration ingår i detta omväxlande jobb.

Om företaget

Hydro är en global leverantör av aluminium och aluminiumbaserade produkter. Vi har 35 000 anställda i mer än 40 länder och vårt huvudkontor är i Oslo, Norge. Affärsområdet Hydro Extrusions levererar aluminiumprofiler och profilbaserade lösningar på allt ifrån fönster och möbler till bilar och kryssningsfartyg.

Forskning och utveckling

Innovation & Technology – I&T är Hydro Extrusions forsknings- och utvecklingscenter. I&T har ca 80 högutbildade medarbetare runt om i världen. Det är fysiker, kemister, metallurger, maskiningenjörer och avancerade tekniker. Den största enheten finns i Finspång med drygt 40 anställda.

Dina arbetsuppgifter

Som Laboratorieingenjör kommer du att ta ansvar för det dagliga arbetet i labbet. En del av detta är att sköta underhåll av utrustning samt hålla ordning på och komplettera med reservdelar, men även att hålla en god överblick, arbeta proaktivt och komma med förbättringsförslag ligger på rollen.

Du kommer att utföra gjutförsök och termisk behandling av göt i gjutlab. Det ingår även enklare rapportering av resultat till kollegor och uppdragsgivare samt en del utveckling och uppdatering av säkerhets- och kvalitetsdokumentation.

Din profil

I den här tjänsten är det viktigt att du tycker om att jobba praktiskt med gjutning och att du har erfarenhet och kompetens av det. Vi tror att du är gymnasie- eller högskoleingenjör med teknisk inriktning, kanske inom maskinteknik, materialteknik eller bergsskolan. Kanske har du jobbat några år som skiftledare, förman eller underhållstekniker vid ett gjuteri och söker nu ett mer omväxlande jobb. Du bör ha basal kunskap i dataloggning och det är meriterande med PLC-styrning, men det är viktigare att du snabbt kan sätta dig in i nya komplexa arbetsuppgifter.

För att du ska passa och trivas i rollen ser vi att du är systematisk, noggrann, ordningsam och flexibel som person. Du bör vara en självständig person men ska också trivas och göra ett bra jobb som teamspelare. Vi lägger stor vikt vid att du är ansvarstagande och bra på att samarbeta.

På arbetsplatsen används engelska och svenska dagligen så du måste behärska svenska och engelska i framför allt tal och förståelse, men även till viss del i skrift.

Ansökningsförfarande

Vi jobbar med löpande urval så vänta inte med att söka!

Rekryteringen sker via Skill. Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Petra Pyk, petra.pyk@skill.se, 011- 19 94 66.

Vid frågor om tjänsten går det även bra att kontakta,

Ansvarig chef på Hydro I&T:
Wojciech Osikowicz, wojciech.osikowicz@hydro.com

Eller HR på Hydro I&T:
Bibbi Svärd, bibbi.svard@hydro.com

Välkommen med din ansökan!