Labtekniker för Hydro

Tillbaka

Hydro i Finspång behöver förstärkning och därför söker vi nu en laboratorietekniker som vill arbeta i ett spännande labb med trevliga kollegor!

Om företaget

Hydro är en global leverantör av aluminium och aluminiumbaserade produkter. Vi har 35 000 anställda i mer än 40 länder och vårt huvudkontor är i Oslo, Norge. Affärsområdet Hydro Extrusions levererar aluminiumprofiler och profilbaserade lösningar på allt ifrån fönster och möbler till bilar och kryssningsfartyg.

Forskning och utveckling

Innovation & Technology – I&T är Hydro Extrusions forsknings- och utvecklingscenter. I&T har ca 80 högutbildade medarbetare runt om i världen. Det är fysiker, kemister, metallurger, maskiningenjörer och avancerade tekniker. Den största enheten finns i Finspång med drygt 40 anställda.

Dina arbetsuppgifter

Som Laboratorietekniker kommer du att vara en aktiv del i ett team och utföra bland annat provberedning, polering och diverse mätningar med optiska mikroskop i laboratoriemiljö. Det ingår även enklare rapportering av resultat till kollegor och uppdragsgivare.

Din profil

Som Laboratorietekniker är det självklart att du tycker om praktiskt laboratoriearbete och har viss erfarenhet av det samt att du gillar att jobba med en kombination av rutinmätningar och fördjupande undersökningar. Vi tror att du är gymnasie- eller högskoleingenjör, kanske inom metallurgi eller kemi, eller har annan teknisk bakgrund. Det är meriterande med erfarenhet av industriellt laboratoriearbete, mikroskopi och/eller bildbehandlingsprogram, men det är viktigare att du snabbt kan sätta dig in i nya komplexa arbetsuppgifter.

För att du ska passa och trivas i rollen ser vi att du är noggrann, analytisk och flexibel som person. Du bör vara en självständig person men ska också trivas med att arbeta ihop med andra då en del delar utförs i team. Vi lägger stor vikt vid att du är servicemedveten och duktig på att samarbeta. Det är även viktigt att du tar ansvar för såväl planering som resultatet av ditt arbete. På arbetsplatsen används engelska och svenska dagligen så du måste behärska svenska och engelska i tal och skrift.

Ansökningsförfarande

Vi jobbar med löpande urval så vänta inte med att söka!

Rekryteringen sker via Skill. Har du frågor om tjänsten eller rekryteringsprocessen kontakta ansvarig rekryterare Petra Pyk, petra.pyk@skill.se, 011- 19 94 66. Läs mer om tjänsten och ansök här.

Vid frågor om tjänsten går det även bra att kontakta ansvarig chef på Hydro, Hans Ericsson, hans.ericsson@hydro.com eller HR på Hydro, Bibbi Svärd, bibbi.svard@hydro.com

Välkommen med din ansökan!