ProfilGruppen söker platschef till vidareförädlingsverksamheten

Tillbaka

Vill du vara med och aktivt utveckla vår vidareförädlingsverksamhet och därmed få en nyckelroll i ProfilGruppen?

ProfilGruppen är ett svenskt, noterat bolag som utvecklar och tillverkar kundanpassade komponenter och profiler i aluminium. Vår verksamhet kännetecknas av personligt engagemang, snabbhet, lyhördhet och professionalitet. Vi vill göra framsteg varje dag och är nu inne i en expansiv fas där företaget tas till nästa nivå. Idag har koncernen cirka 460 medarbetare, med huvudkontor i småländska Åseda. Våra kunder finns i en stor variation av branscher och främst på den nordeuropeiska marknaden. Omsättningen uppgår till cirka 1,6 miljarder svenska kronor och ungefär hälften av våra leveranser går på export.

Dina arbetsuppgifter

Din viktigaste uppgift blir att ansvara för och strategiskt vidareutveckla vår verksamhet och bidra till en lönsam tillväxt. Vår vidareförädlingsverksamhet består av två enheter där aluminiumprofiler förädlas genom allt från kapning och stansning till avancerad fräsning eller bockning i helautomatiserade celler. Till din hjälp att leda den dagliga verksamheten har du produktionsansvarig, teknisk chef och produktionsplanerare samt ett antal engagerade medarbetare i din organisation som består av ca 70 medarbetare.

Arbetet kräver stor självständighet. Du kommer vara mycket aktiv och drivande i de förbättringsarbeten som pågår. Viktiga fokusområden är effektivitet, produktivitet, leveransprecision samt kvalitet.

Du är involverad i prissättning och offerter. Arbetet kräver ett tätt samarbete med vår säljorganisation och våra kunder.

Du har ett budget- och resultatansvar och rapporterar direkt till vår vidareförädlingschef. En controller assisterar dig i uppföljning av verksamheten.

Din profil

Du har förmodligen en teknisk grundutbildning och flerårig erfarenhet av produktionsledning med uppgifter som inneburit utveckling av organisation och produktionsprocesser. Du har god förståelse för kalkyler och ett starkt lönsamhetstänkande. Det är viktigt att du är en erfaren och engagerad personalledare, en god kommunikatör och tycker om att arbeta med och genom andra. Du är drivande, lyhörd med en förmåga att se medarbetarnas möjligheter till utveckling. Dina kunskaper i svenska och i engelska är goda både i tal och skrift.

ProfilGruppen erbjuder en tjänst inom ett område som vi ser stor utvecklingspotential i. Du kommer att kunna påverka såväl den operativa som den strategiska utvecklingen av vår verksamhet och därmed företagets framgång i hög grad.

Du delar vår värdegrund som är personligt engagerad, lyhörd, snabb, professionell och strävar efter ständig förbättring.

Vid eventuella frågor om tjänsten kontakta Martin Bergman, Chef vidareförädling telefon 0474-550 56 alternativt martin.bergman@profilgruppen.se

Varmt välkommen med din ansökan via vår hemsida, senast den 9 juni. Kandidater kommer att utvärderas löpande och tjänsten kan därför tillsättas innan ansökningstiden gått ut.