Lyckat möte på Aluminiumdagarna

11-12 april bjöd Svenskt Aluminium in till Årsmöte och två Aluminiumdagar på Öjaby Herrgård i Växjö. Stor uppslutning denna gång med närmare 50 deltagare från medlemsföretag och inbjudna gäster.

Årsmötet hölls formellt som sig bör och vi kunde hälsa två nya styrelsemedlemmar välkomna. Ola Manestam, Marknadschef på Stena Aluminium ersätter Fredrik Pettersson som lämnar Stena Aluminium för större uppgifter i Stena Recycling AB, Samt Kristina Forssell, Marknadschef på A-Lackering. Detta är glädjande på (minst) två sätt – dels får vi äntligen kvinnlig representation i styrelsen samtidigt det blir svårt att hitta en mer aluminium-erfaren person bland medlemmarna då Kristina har 10+ år på Sapa, 10+ år på Profilgruppen, ett antal år på Pallco och nu på A-Lackering. Hon kan hela värdekedjan!!! Vi hälsar båda hjärtligt välkomna i styrelsen.

Efter Årsstämman inleddes en seminariedel på temat ”Kompetensförsörjning”. Detta visade sig vara ett ämne som intresserade ALLA medlemsföretagen där man är jobbigt medvetna om hur svårt det är att hitta nya kompetenta medarbetare. Vi hade föreläsare från Riksdagen, Arbetsgivarorganisation, företag (Gränges) och forskning (JU och Jernkontoret) och fick även en ”studentbild” av en relativt nybakad aluminium-medarbetare.

VI har sett startskottet på ett område Svenskt Aluminium kommer fortsätta arbetat med på flera plan,

Nätverkandet är också naturligtvis viktigt på dylika bransch-sammankomster. Mingel och middag under torsdagskvällen där diskussionerna gick höga. God mat tillsammans med högklassig underhållning av John Houdi som gladde med både trolleri och buktaleri. Alla fick sig mer än ett gott skratt.

Nu blickar vi framåt med ny styrelse och nya uppgifter och hoppas på ännu fler deltagare när vi ses vid nästa årsmöte. Men håll utkik – det kommer hända saker i höst också av intresse för alla i Aluminiumbranschen,

 

Lars-Inge Arwidson
VD Svenskt Aluminium